C.D. LOGA CENTENAR – Miercuri, 9 octombrie 2019

Prin amabilitatea ÎPS. Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, la Catedrala Mitropolitană din centrul orașului s-a organizat o slujbă comemorativă de pomenire a tuturor dascălilor și absolvenților colegiului trecuți în veșnicie. Momentul, cu o încărcătură emoțională pregnantă, a reunit cei 1000 de elevi ai școlii și întreg personalul angajat, de la cadre didactice la personal didactic auxiliar și nedidactic.

Slujba a fost oficiată de însuși ÎPS. Ioan Sălăjan Mitropolitul Banatului și Arhierpiscop al Timișoarei, alături de un sobor de preoți. Au fost prezenți și absolvenți ai colegiului, dar și simpli iubitori ai școlii. A emoționat profund prezența generalului de aviație Radu  Teodoru, venit, la 96 de ani, direct de la Grădiștea, acolo unde își are domiciliul, pentru a asista la evenimentele centenare și pentru a cinsti astfel memoria dascălilor care l-au format și i-au marcat devenirea.

La sfârșitul serviciului religios, ÎPS Ioan Selejan a ținut un scurt discurs în care a punctat importanța acestei instituții de învățământ și a subliniat nevoia perpetuării valorilor ei în rândul tinerilor.

Respectând tradiția, întru pomenirea celor dispăruți, s-au împărțit pachețele cu hrana rituală specifică acestor momente (colaci, colivă).

Prin amabilitatea ÎPS Ioan, Mitropilitul Banatului, pe treptele Catedralei s-a realizat o fotografie de grup ce a reunit întreaga suflare prezentă în biserică.

Evenimentele Centenare au continuat de la ora 13 cu o nouă întâlnire a absolvenților în sala de festivități a Colegiului, unde s-au depănat amintiri și s-a onorat memoria marilor  dascăli ai școlii.