Vizita Excelenței Sale Klaus Werner Iohannis, Președintele României

În anul împlinirii unui secol de existență ca liceu cu predare în limba română, Colegiul Național Constantin Diaconovici Loga și-a serbat Ziua Școlii și a patronului ei spiritual. Evenimentul a reunit în jur de 350 de participanți și s-a bucurat de vizita Excelenței Sale Klaus Werner Iohannis, Președintele României.

Domnul Președinte a adresat un mesaj de felicitare elevilor și cadrelor didactice pentru munca meritorie, menționând că ”Loga a rămas o instituție de bază a Timișoarei. Tradiția de excelență de la Loga a făcut ca acest liceu să supraviețuiască în istorie. (…) Multe dintre realizările colegiului dumneavoastră nu ar fi fost posibile fără un corp profesoral dedicat. (…). Faptul că reușiți să faceți performanță denotă că putem vorbi, dincolo de toate, de vocația de profesor”.

La sfârșitul vizitei, Domnul Președinte a notat în Cartea de Onoare a școlii:

Istoria și performanțele Colegiului Național C. D. Loga sunt impresionante. De-a lungul anilor, instituția dumneavoastră s-a remarcat prin rezultate remarcabile, prin spiritul civic al elevilor și profesorilor, precum și prin numărul mare de absolvenți excepționali.

Vă doresc să rămâneți și în următorul secol de existență o emblemă a educației bănățene!

Mult succes!

Ca o mărturie peste timp a vizitei, înaltul oaspete a plantat în curtea interioară a Colegiului un pui de arțar, simbol al longevității, sănătatății, frumuseții.

Mi-a plăcut foarte mult la voi. Poate mai vin”, a spus Domnul Președinte.