Mă simt deosebit de onorat să ”deschid” această Carte de onoare a Asociației Absolvenților Colegiului Național C. D. Loga. Dumnezeu să binecuvânteze pe toți cei care au absolvit această prestigioasă școală ca și pe cei care au slujit-o într-un fel sau altul. Școlii însăși îi urez încă mulți ani de activitate ca astfel să poată pregăti nenumărate generații de tineri, viitori intelectuali care să-și pună cunoștințele și calitățile lor în slujba neamului și a țării.
(Nicolae Corneanu – Mitropolitul Banatului)
Am avut onoarea de a conduce destinele acestui locaș de cultură, primul și cel mai renumit liceu din inima Banatului, convins de adevărul exprimat de înțeleptele cuvinte că diferența dintre cărbune și diamant nu constă în câtă lumină primește, ci câtă lumină împrăștie în jur.
Demnitatea și noblețea profesiei noastre se înscriu idealului de a fi dascăli de gândire și simțire românească, urmând pilda marilor noștri înaintași ce au pus temelia unei tradiții impunătoare.
Doresc acestei școli un viitor pe măsura faimei dobândite în trecut: să crească, să înflorească și să rodească.
(prof. Craina Dorin , fost director)
Pentru mine, ziua de 21 martie 1999, în care mi-a fost dat – pentru întâia oară – să mă întâlnesc cu tinerii elevi (colegi) ai liceului care m-a format în urmă cu peste șaizeci de ani, a fost și va rămâne o zi memorabilă. Îi urez școlii și celor ce o slujesc un viitor pe măsură – și îi (le) rămân pe veci îndatorat.
(Academician Mihai Șora – fost ministru al Învățământului)
Cu multă speranță și încredere că efortul dumneavoastră nu va da numai roade intelectuale și educative, ci va deschide calea către o Românie instituțională, demnă, predictibilă și cu Instinct al Binelui.
(Radu, Principe al României)
Copleșit de generozitatea unei invitații, exprim aici nu doar gratitudine, ci și admirație deplină pentru profesorii și elevii unei școli care duce tradiția mai departe, într-o Europă pe cale de regăsire…
(Academician Ioan Aurel Pop, Președintele Academiei Române)
Este minunat să revăd această școală iubită și așa de importantă în viața mea și să întâlnesc noua generație care, sunt sigur, va aduce mândrie în viitor.
Cu mulțumiri adânci, Peter Freund
Am întâlnit cu plăcere și interes elevii și conducerea Colegiului Național C. D. Loga în cadrul unei prezentări legate de viitorul explorării spațiului cosmic.
Curiozitatea și maturitatea în gândire și abordare a problematicii cosmice de către elevi m-a impresionat în mod deosebit.
Succes și cariere importante celor care absolvă această instituție de învățământ.
(Cosmonaut Dumitru Prunariu)
Pentru mine a fost o mare bucurie să vizitez liceul Loga din Timișoara și să am posibilitatea de a mă întâlni cu o echipă atât de profesionistă și dedicată binelui copiilor.
Sper să am posibilitatea de a dezvolta programele de cooperare între România și Spania și, în particular, între această minunată instituție și un centru de învățământ spaniol de înălțimea voastră.
Vă mulțumesc pentru această oportunitate și vă vom fi alături în demersurile dumneavoastră pentru a obține un învățământ de cea mai bună calitate. Copiii sunt viitorul nostru și al societății noastre și merită tot sprijinul.
Cu stimă, Consul Onorific al Regatului Spaniei la Timișoara
Bucuria de a reveni aici este mare și de durată – căci și dincolo de visare rămâne sentimentul nezădărniciei acestui timp rămas în urmă!
Pentru această oprire a timpului mulțumesc Bunului Dumnezeu și tuturor celor ce se dăruiesc mărinimos vieții și slujirii acestui liceu, începând cu domnul director Tihomir Milin.
Dacă îmi este scris, doresc să mai dăm din forțele mele și din experiențele mele de regizor de teatru acestui Liceu, unde am realizat prima mea regie de teatru înainte de a da la Facultatea de Teatru IATC – București, pe care am absolvit-o în 1969.
(Magda Bordeianu, regizor de teatru)
”Cuprins de pioasă emoție în urma vizitei în școala în care, copil fiind, am învățat carte, le sunt recunoscător dascălilor mei de atunci, care m-au făcut să fiu ceea ce sunt astăzi.”
Mihai Șora, Timișoara, 26 octombrie 2018
M-am întrebat întotdeauna în ce pământ fertil a apărut un om ca Mihai Șora. Și am călcat, apoi, pe acel pământ.
M-am întrebat și ce minți, ce suflete au izbutit să facă – din plăpândul, subțirele trunchi care era pe atunci – copacul vajnic, centenar, atât de temeinic înfipt în sol, care a devenit, peste ani, același Mihai Șora, odinioară un copil curios, deschis și studios.
Și am aflat că mințile acelea, sufletele acelea nobile se numeau Silviu Bejan, Augustin Coman, Vasile Mioc – oameni de seamă ai acestui loc pe care au știut să-l umple de conținutul ființei lor, făcând ca Mihai Șora și mulți alții să devină ei înșiși, oameni întregi, îmbogățind – ori chiar, uneori, sfințind – locul pe care îl ocupau, – cu totul!
Cu emoția întâlnirii cu acest spațiu atât de încărcat de amintiri, oameni și fapte de ispravă, cu gândul la însăși emoția copilului Mihai Șora, pe când studia aici, a centenarului Mihai Șora astăzi,
26 octombrie 2018, Luiza Șora.