LANSARE DE CARTE – Alex Boariu – ”If I don’t love myself… will you?”

 

Vineri, 14 februarie 2020, în sala de festivități a Colegiului Național C. D. Loga, în fața unui public numeros, format din elevi și profesori,  a avut loc lansarea cărții  If I don’t love myself… will you?.

Tânărul autor,   Alex Boariu, elev al colegiului  în clasa a X-a Mi2, și-a marcat astfel debutul editorial cu un superb  volum de poezii. Grupate în șase secțiuni distincte, textele lirice abordează, din perspectiva unor vârste diferite,  aceeași temă: Iubirea.

La eveniment a fost prezentă și presa.

Încercat de emoții, dar într-un expozeu elegant, spontan, emoționant, autorul și-a recitat câteva dintre poezii și a explicat contextual în care le-a scris:

“Când parcurgeți toată cartea, veți vedea că, după atâtea sentimente contradictorii și o iubire care a avut finalul pe care niciodată nu mi l-aș fi dorit, este nevoie de timp. Cu ultima poezie am vrut să transmit ideea că, după ce te-a rănit ceva, ai dreptul să îți aloci cât timp vrei pentru a-ți vindeca rănile, deoarece doar tu știi de ce și de cât ai nevoie. Oricine ar avea un impact asupra vieții tale, într-un final, tu te ai doar pe tine la infinit și asta ar trebui să fie de ajuns, pentru tine și pentru cei din jur”.

 

Pe rând, au luat cuvântul directorul colegiului, directorul adjunct, profesorul diriginte al elevului Alex Boariu. Toți au subliniat  meritele școlare ale acestuia, dar și valențele artistice ale volumului de poezii. Mai apoi, cei care au contribuit la ilustrarea grafică a cărții au arătat, prin scurte intervenții, de ce au răspuns provocării autorului.